zaterdag 28 februari 2015

Cappuccinobrownies met witte chocolade glazuur

Chocolade brownies maar met een andere toets en een glazuur van witte chocolade.



Wat heb je nodig voor de brownies (ongeveer 15 stuks) ?

  • 250 g zachte boter
  • 210 g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl cacaopoeder
  • 225 g fijne kristalsuiker
  • 4 eieren, licht losgeklopt
  • 3 el afgekoelde koffie
Wat heb je nodig voor het glazuur ?
  • 115 g witte chocolade, in stukjes
  • 60 g zachte boter
  • 3 el melk
  • 170 g bloemsuiker
Hoe maak je het ?
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een ondiep rechthoekig bakblik van 28 x 18 cm in.
  • Zeef de zelfrijzende bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder boven een kom en voeg de boter, suiker, eieren en koffie toe.
  • Klop alles tot een glad beslag, schep het in het bakblik en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake in 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat hem 10 minuten afkoelen in het blik en stort hem dan uit op een taartrooster zodat hij volledig kan afkoelen.
  • Smelt voor het glazuur de witte chocolade met de boter en de melk op een laag vuur.
  • Haal de pan van het vuur en zeef de bloemsuiker erboven.
  • Klop het glazuur glad en bestrijk de cake ermee.
  • Strooi wat gezeefde cacao erboven en snijd in stukken.
SMAKELIJK !!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten