zaterdag 26 oktober 2013

Rijsttaart

Het is een traditie bij ons thuis om, als we op reis gaan, rijsttaart te bakken voor onderweg. We snijden ze in stukken en zo is deze lekkere taart gemakkelijk mee te nemen. Ze is ook heel gemakkelijk te maken. Als maat nemen wij een gewone tas. (inhoud ongeveer 175 ml)
Een hele lekkere dessert : zowel voor jong als oud !



Wat heb je nodig ?
  • taartvorm van ongeveer 27 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
  • mixer
  • twee kommen
Ingrediënten :
  • 2 blikken roomrijst
  • 1 tas suiker
  • 1 tas bloem
  • 2 tassen melk
  • 3 eieren, gesplitst
Werkwijze :
  • Warm de oven voor op 175° C.
  • Doe de roomrijst, suiker, bloem, melk en eierdooiers in een kom en meng goed.
  • Klop de eiwitten op. (Als je de kom kan omkeren en de eiwitten vallen er niet uit, dan is het goed)
  • Doe de eiwitten bij de rest van het mengsel en meng voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft.
  • Vet een taartvorm in en giet het mengsel er in.
  • Bak een uur in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen
De onderkant ziet goudgeel, dus je kan de taart ook omgekeerd opdienen als je dat mooier vindt.

Smakelijk !!!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten