vrijdag 6 februari 2015

Amandelbiscotti

Biscotti of cantuccini zijn typisch Italiaanse amandelkoekjes oorspronkelijk afkomstig uit Toscane. De koekjes worden, net als beschuit, in twee keer gebakken. Het zijn vrij harde en droge koekjes, ideaal dus voor bij de koffie, die qua smaak wat weg hebben van lange vingers.



Wat heb je nodig voor ca. 20 stuks ?

  • 225 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 165 g kristalsuiker
  • 2 eieren, licht losgeklopt
  • 1 à 2 tl amaretto
  • 75 g amandelschilfers, licht geroosterd
Hoe maak je het ?
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Terwijl de oven voorverwarmt, kan je erin de amandelen laten bruinen.
  • Doe de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker in een kom.
  • Voeg de eieren, de amaretto en de amandelschilfers toe en meng alles tot een deeg.
  • Rol het deeg tot een bal, snijd die doormidden en rol beide helften uit tot een rol van ongeveer 4 cm doorsnede.
  • Leg de rollen op een ingevette bakplaat, ver genoeg uit elkaar want ze zullen wat uitlopen.
  • Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verlaag de oven naar 150 °C.
  • Laat ze een paar minuten afkoelen.
  • Snijd met een zaagmes de gebakken "broodjes" in 2 cm dikke sneden.
  • Leg die terug op de bakplaat (rechtopstaand zodat beide ongebakken kanten mooi kunnen bruinen).
  • Bak ze 15 à 20 minuten in de oven, tot ze lichtgoudbruin zijn.
  • Laat ze op een taartrooster afkoelen en hard worden.
SMAKELIJK !!!!!!!!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten