vrijdag 26 december 2014

Scones met chocolade

Volgens wikipedia is een scone een klein brood dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Scones zijn vandaag de dag enorm populair in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Ierland en Canada. En vanaf nu ook in België ! Ze moeten altijd versgebakken zijn en warm geserveerd worden. Meestal worden ze doormidden gesneden en bestreken met confituur, choco of een ander smeersel. Ik heb echter de hoeveelheid chocolade in dit recept aangepast waardoor het absoluut niet meer nodig is om er nog choco op te smeren. (Het mag natuurlijk altijd!)



Wat heb je nodig voor ongeveer 10 scones ?

  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 100 g boter, in blokjes
  • 40 g lichtbruine suiker
  • 130 g chocolade, in stukjes
  • ongeveer 1,5 dl melk
Hoe maak je het ?
  • Vet een bakplaat licht in of bedek deze met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng de blokjes boter met je vingers door de bloem tot er kruimels ontstaan.
  • Roer de suiker en de chocoladestukjes erdoor.
  • Meng zoveel melk erdoor dat er een soepel deeg ontstaat. Je hebt zeker niet de volledige 1,5 dl melk nodig om het deeg soepel te krijgen. Voeg dus maar beetje bij beetje toe.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Vorm een rechthoek van ongeveer 2,5 cm dik. 
  • Snijd het deeg in 10 vierkantjes. Rond ze eventueel even af voor je ze op de bakplaat legt.
  • Leg de scones ver genoeg uit elkaar op de bakplaat.
  • Bestrijk ze met wat melk.
  • Bak ze in 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gerezen en goudkleurig zijn.
  • Serveer ze warm !
SMAKELIJK !!!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten