vrijdag 16 januari 2015

Pannenkoekjes met appel en chocolade

Een heerlijk (en absoluut niet luchtig) tussendoortje of nagerecht heb ik deze namiddag gemaakt als pauze tijdens het leren. Er kruipt absoluut niet veel tijd en zo een warme oppepper kan veel deugd doen ! Het zijn pannenkoekjes met chocoladestukjes en geraspte appel in. Je kan ze stapelen en nog chocoladesaus over doen of je kan ze zo opeten. Natuurlijk zijn ze het lekkerst als ze vers uit de koekenpan komen of nog lauw zijn.



Geniet ervan !

Wat heb je nodig voor ongeveer 12 pannenkoekjes ?

  • 225 g bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 55 g lichtbruine suiker
  • 1 ei
  • 15 g gesmolten boter
  • 3 dl melk
  • 1 appel
  • 100 g chocolade in stukjes
Hoe maak je het ?
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom.
  • Doe er de suiker, het ei en de gesmolten boter bij.
  • Roer langzaam de melk erdoor tot je een glad beslag bekomt.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp hem.
  • Roer deze appelrasp samen met de chocoladestukjes door het mengsel.
  • Verhit een koekenpan met dikke bodem op een middelhoog vuur en vet hem een beetje in.
  • Maak in elke pan tegelijkertijd 3 pannenkoekjes. Doe voor elke pannenkoek twee eetlepels beslag in de pan.
  • Bak de pannenkoekjes een paar minuten, tot je ze mooi los krijgt van de bodem en draai ze dan om met een spatel. Laat de onderkant nog even bruinen.
  • Haal de pannenkoekjes uit de pan en hou ze warm.
  • Leg 3 of vier pannenkoeken op een bord en schenk er eventueel chocoladesaus over.
SMAKELIJK !!!!!!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten