zaterdag 12 juli 2014

Heerlijk luchtige chocolademousse

Een recept voor chocolademousse dat niet als een baksteen op je maag valt en dat bijgeschaafd is tot bijna perfectie : heerlijk luchtige chocolademousse.


Wat heb je nodig ?

  • 400 g room (minstens 35 % vetgehalte)
  • 75 g suiker
  • 200 g chocolade
  • 125 g eiwit
Hoe doe je het ?
  • Smelt de chocolade au bain-marie met een 50 g room. Tijdens het smelten niet in roeren !
  • Klop het eiwit op met de suiker tot het dik en glanzend is.
  • Klop de rest van de room half op.
  • Als de chocolade volledig gesmolten is meng je deze voorzichtig met het eiwit en de opgeklopte room.
  • Doe in glaasjes of in een grote kom en laat een paar uur opstijven in de koelkast.
  • Als versiering kan je eventueel chocoladeschilfers gebruiken.
SMAKELIJK !!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten