zondag 29 juni 2014

Frangipanetaart

Onderstaand het recept van een frangipanetaart die ik van collega-badmintonster Trees heb gekregen. Een taart met als bodem bladerdeeg en afgewerkt met appelgelei kan niet anders dan overheerlijk zijn.



Wat heb je nodig ?
  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 g amandelpoeder / amandelschilfers
  • 150 g suiker
  • 150 g boter
  • 3 eieren + overschotje eigeel
  • 2 grote lepels zelfrijzende bloem
  • appelgelei / appelconfituur of andere confituur naar keuze
Hoe maak je het ?
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Klop de boter samen met de suiker goed op.
  • Voeg aan dit mengsel het amandelpoeder of de amandelschilfers toe.
  • Voeg de eieren een voor een toe en zorg dat het mengsel goed gemengd is.
  • Doe de bloem erbij en roer goed.
  • Doe de bladerdeeg in een taartvorm of springvorm van ongeveer 28 cm. (Het vetvrij papier mag je eraan laten, dan komt de taart straks mooi uit de vorm)
  • Giet het mengsel in de vorm.
  • Snij de overgebleven bladerdeeg net boven de rand van het mengsel af.
  • Maak hiermee reepjes die je in een ruitvorm dan op het mengsel legt.
  • Strijk de zichtbare bladerdeeg in met een beetje eigeel.
  • Bak de taart in ongeveer 25 minuten af.
  • Nadat je ze uit de oven gehaald hebt, strijk je ze in met een goede laag confituur.
  • Laat afkoelen.
SMAKELIJK !!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten