zondag 9 maart 2014

Truffeltaart

Een zachte, dunne chocoladebiscuit met een gigantische laag romige truffelcrème. Echt iets voor chocoladliefhebbers. Ideaal als verjaardagstaart.








Tip voor de echte chocoholics : Vervang de melkchocolade door eveneens pure chocolade van extra kwaliteit, met een zo hoog mogelijk cacaogehalte.

Wat heb je nodig voor de biscuitbodem :

  • 40 g bloem
  • 50 g suiker
  • 2 eieren
  • 15 g cacaopoeder
Wat heb je nodig voor de truffelcrème :
  • 200 g pure chocolade
  • 250 g melkchocolade
  • 100 g ongezouten boter
  • 4 eieren
  • 125 g suiker
  • 425 ml room (opklopbaar)
En verder :
  • slagroom
  • cacaopoeder
  • bloemsuiker
  • springvorm
Hoe maak je de bodem :
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de hele eieren met de suiker witschuimig. 
  • Strooi er de gezeefde bloem bij. 
  • Spatel het cacaopoeder onder het beslag.
  • Schep het in een ingevette springvorm van ongeveer 23 cm diameter.
  • Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Hoe maak je de truffelcrème :
  • Breek de chocolade in stukken.
  • Doe ze met de boter in een vuurvaste kom en laat smelten in een warmwaterbad tegen de kook aan.
  • Laat wat afkoelen
  • Klop de eiwitten tot sneeuw.
  • Voeg de suiker bij de eiwitten en klop na.
  • Klop de room stijf.
  • Spatel eerst de eiwitsneeuw en dan de slagroom luchtig onder de chocolademassa.
  • Schep de truffelcrème op de biscuitbodem (in de vorm). Strijk de bovenkant glad.
  • Laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
  • Ontvorm.
  • Garneer met slagroomroosjes en eventueel truffels.
  • Bestrooi met gezeefd cacaopoeder en een weinig bloemsuiker.
SMAKELIJK !!!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten