zondag 9 maart 2014

Truffeltaart

Een zachte, dunne chocoladebiscuit met een gigantische laag romige truffelcrème. Echt iets voor chocoladliefhebbers. Ideaal als verjaardagstaart.








Tip voor de echte chocoholics : Vervang de melkchocolade door eveneens pure chocolade van extra kwaliteit, met een zo hoog mogelijk cacaogehalte.

Wat heb je nodig voor de biscuitbodem :

  • 40 g bloem
  • 50 g suiker
  • 2 eieren
  • 15 g cacaopoeder
Wat heb je nodig voor de truffelcrème :
  • 200 g pure chocolade
  • 250 g melkchocolade
  • 100 g ongezouten boter
  • 4 eieren
  • 125 g suiker
  • 425 ml room (opklopbaar)
En verder :
  • slagroom
  • cacaopoeder
  • bloemsuiker
  • springvorm
Hoe maak je de bodem :
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de hele eieren met de suiker witschuimig. 
  • Strooi er de gezeefde bloem bij. 
  • Spatel het cacaopoeder onder het beslag.
  • Schep het in een ingevette springvorm van ongeveer 23 cm diameter.
  • Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Hoe maak je de truffelcrème :
  • Breek de chocolade in stukken.
  • Doe ze met de boter in een vuurvaste kom en laat smelten in een warmwaterbad tegen de kook aan.
  • Laat wat afkoelen
  • Klop de eiwitten tot sneeuw.
  • Voeg de suiker bij de eiwitten en klop na.
  • Klop de room stijf.
  • Spatel eerst de eiwitsneeuw en dan de slagroom luchtig onder de chocolademassa.
  • Schep de truffelcrème op de biscuitbodem (in de vorm). Strijk de bovenkant glad.
  • Laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
  • Ontvorm.
  • Garneer met slagroomroosjes en eventueel truffels.
  • Bestrooi met gezeefd cacaopoeder en een weinig bloemsuiker.
SMAKELIJK !!!!





1 opmerking:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
    your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen