zaterdag 8 februari 2014

Chocolate Chip Cookies

Deze blijven hier thuis zeer populair. In een blikken of afgesloten doos bewaren ze bovendien een paar dagen. Met onderstaand recept heb je een grote blikken doos vol lekkere koekjes.




Wat heb je nodig ?

  • 500 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 250 g suiker
  • 130 g havervlokken
  • 400 g malse boter (koud of op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 275 g donkere chocolade
Hoe maak je het ?
  • Gebruik gesmolten boter die al terug afgekoeld is (anders smelt de chocolade) of gebruik vloeibare boter !
  • Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en de havervlokken in een kom.
  • Doe er de boter en de eieren bij en meng goed.
  • Hak de chocolade in stukjes (geen schilfers, de brokjes moeten groot genoeg zijn)
  • Doe de chocolade bij het deeg.
  • Als je een keukenrobot hebt kan je die gebruiken om alles te mengen. Als je dit niet hebt, gebruik je bijvoorbeeld een pannenlikker om te mengen en je handen als je de chocolade erbij gedaan hebt. Je spoelt je handen dan best onder koud water zodat de chocolade niet smelt door je lichaamstemperatuur.
  • Eenmaal de chocolade goed onder het deeg gekneed is, pak je het in in vershoudfolie.
  • Laat rusten voor 30 min in de koelkast.
  • Warm de oven voor op 175°C.
  • Leg bakpapier op de bakplaten. 
  • Neem telkens een beetje van het deeg en druk het plat tot cirkels van maximum een halve centimeter dik en met een diameter afhankelijk van hoe groot je de koekjes wilt. Neem maximum 10 cm doorsnede, anders bakken de koekjes niet mooi.
  • Bak gedurende 20 min.
  • Laat afkoelen.
Smakelijk !!!!!

TIP : Als je te veel deeg hebt, leg de overschot dan terug in de koelkast tot de vorige lading uit de oven is.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten