Onderstaand het recept van een frangipanetaart die ik van collega-badmintonster Trees heb gekregen. Een taart met als bodem bladerdeeg en afgewerkt met appelgelei kan niet anders dan overheerlijk zijn.
Wat heb je nodig ?
Wat heb je nodig ?
- 1 rol bladerdeeg
- 100 g amandelpoeder / amandelschilfers
- 150 g suiker
- 150 g boter
- 3 eieren + overschotje eigeel
- 2 grote lepels zelfrijzende bloem
- appelgelei / appelconfituur of andere confituur naar keuze
Hoe maak je het ?
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Klop de boter samen met de suiker goed op.
- Voeg aan dit mengsel het amandelpoeder of de amandelschilfers toe.
- Voeg de eieren een voor een toe en zorg dat het mengsel goed gemengd is.
- Doe de bloem erbij en roer goed.
- Doe de bladerdeeg in een taartvorm of springvorm van ongeveer 28 cm. (Het vetvrij papier mag je eraan laten, dan komt de taart straks mooi uit de vorm)
- Giet het mengsel in de vorm.
- Snij de overgebleven bladerdeeg net boven de rand van het mengsel af.
- Maak hiermee reepjes die je in een ruitvorm dan op het mengsel legt.
- Strijk de zichtbare bladerdeeg in met een beetje eigeel.
- Bak de taart in ongeveer 25 minuten af.
- Nadat je ze uit de oven gehaald hebt, strijk je ze in met een goede laag confituur.
- Laat afkoelen.
SMAKELIJK !!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten