Cupcakes die juist naar tiramisu smaken : een droom. Aan het recept dat ik gevonden had, heb ik toch enkele aanpassingen gedaan waardoor het resultaat hemels is. Ter ere van de match België - Zuid-Korea heb ik er Belgische vlagjes bijgemaakt van marsepein (zwart) en fondant (geel en rood).
Wat heb je nodig voor 12 cupcakes?
Wat heb je nodig voor 12 cupcakes?
- 115 g zachte boter
- 115 g lichtbruine suiker
- 2 eieren
- 115 g zelfrijzende bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 4 lange vingers
- tas koffie
- 250 g mascarpone
- 85 g kristalsuiker
- 2 eetlepels amaretto
Hoe maak je het ?
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg 12 papieren vormpjes in een muffinplaat.
- Klop in een kom de boter, de lichtbruine suiker en de eieren tot een licht en romig beslag.
- Voeg de zelfrijzende bloem en het bakpoeder toe aan het mengsel en klop goed door.
- Dompel de lange vingers in de koffie tot ze doordrenkt zijn en laat een beetje uitlekken.
- Voeg de lange vingers toe aan het mengsel en klop nog een laatste keer goed door.
- Verdeel het beslag over de vormpjes.
- Bak de cupcakes 15 à 20 minuten in de oven tot ze mooi gerezen zijn en veerkrachtig aanvoelen.
- Laat de cupcakes afkoelen.
- Voor het glazuur meng je de mascarpone met de kristalsuiker en de amaretto.
- Bestrijk de afgekoelde cupcakes met dit glazuur en laat een paar uur opstijven in de koelkast.
Smakelijk !!!!!
Gewéldig recept. Ik heb heel wat kookwebsites doorspit op zoek naar tiramisu-cupcakes waar ook echt lange vingers in zitten, en dit is het ideale recept. Ik heb zelfs gewaagd om er nog wat meer lange vingers in te doen :)
BeantwoordenVerwijderen