Een zachte, dunne chocoladebiscuit met een gigantische laag romige truffelcrème. Echt iets voor chocoladliefhebbers. Ideaal als verjaardagstaart.
Tip voor de echte chocoholics : Vervang de melkchocolade door eveneens pure chocolade van extra kwaliteit, met een zo hoog mogelijk cacaogehalte.
Wat heb je nodig voor de biscuitbodem :
Tip voor de echte chocoholics : Vervang de melkchocolade door eveneens pure chocolade van extra kwaliteit, met een zo hoog mogelijk cacaogehalte.
Wat heb je nodig voor de biscuitbodem :
- 40 g bloem
- 50 g suiker
- 2 eieren
- 15 g cacaopoeder
Wat heb je nodig voor de truffelcrème :
- 200 g pure chocolade
- 250 g melkchocolade
- 100 g ongezouten boter
- 4 eieren
- 125 g suiker
- 425 ml room (opklopbaar)
En verder :
- slagroom
- cacaopoeder
- bloemsuiker
- springvorm
Hoe maak je de bodem :
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Klop de hele eieren met de suiker witschuimig.
- Strooi er de gezeefde bloem bij.
- Spatel het cacaopoeder onder het beslag.
- Schep het in een ingevette springvorm van ongeveer 23 cm diameter.
- Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Hoe maak je de truffelcrème :
- Breek de chocolade in stukken.
- Doe ze met de boter in een vuurvaste kom en laat smelten in een warmwaterbad tegen de kook aan.
- Laat wat afkoelen
- Klop de eiwitten tot sneeuw.
- Voeg de suiker bij de eiwitten en klop na.
- Klop de room stijf.
- Spatel eerst de eiwitsneeuw en dan de slagroom luchtig onder de chocolademassa.
- Schep de truffelcrème op de biscuitbodem (in de vorm). Strijk de bovenkant glad.
- Laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
- Ontvorm.
- Garneer met slagroomroosjes en eventueel truffels.
- Bestrooi met gezeefd cacaopoeder en een weinig bloemsuiker.
SMAKELIJK !!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten