vrijdag 3 maart 2017

Ding Dongs

Eén ding moet je ze wel nageven, een originele naam hebben ze alleszins: ding dongs. Deze heerlijke, maar wel zeer machtige, traktaties bestaan uit drie elementen. Het eerste element, laten we het ding dong deeg noemen, bevindt zich ergens in het midden tussen een biscuit en een brownie. Deze bakken we in een dunne laag op een grote bakplaat. Het tweede element is een lekkere vanillefrosting en tot slot hebben we nog het heerlijke omhulsel, gemaakt van gesmolten chocolade.
Dit recept heb ik gevonden op de site van Rudolph's Bakery.


Wat heb je nodig voor 20 stuks ?
  • 30 g pure chocolade in stukjes
  • 120ml hete koffie
  • 108 g bloem
  • 200 g suiker
  • 50 g cacaopoeder
  • snufje zout
  • 120 ml melk (halfvolle of karnemelk)
  • 1 ei
  • 60 ml olie (zonnebloem-, maïs-, ... - zeker geen olijfolie gebruiken want te bitter)
Wat heb je nodig voor de frosting?
  • 2 eidooiers
  • 32 ml melk
  • 28 g suiker
  • 1/2 el vanillesuiker
  • 50 g boter
Wat heb je nodig voor de afwerking ?
  • 300 g chocolade
Wat heb je verder nog nodig ?
  • 2 kommen
  • mixer
  • bakpapier
  • bakplaat met opstaande randen van ongeveer 24*36 cm. Je kan ook verschillende bakvormen gebruiken, maar dan verlies je veel deeg aan de randen.
  • Ring van 4 cm doorsnede


Hoe maak je het ?
  • Warm de oven voor op 180°C.
  • Doe de chocoladestukjes bij de hete koffie en laat zo smelten.
  • Doe in een andere kom de bloem, de suiker en het cacaopoeder bij elkaar.
  • Doe bij het chocolade-koffie mengsel de melk, het snufje zout, het ei en de olie.
  • Meng beide mengsels met elkaar.
  • Leg op een bakplaat met opstaande randen het bakpapier.
  • Giet het mengsel hierop en spreid mooi uit.
  • Bak 10 à 15 minuten op 180°C. Je kan zien of het deeg klaar is door er eens zachtjes op te duwen. Als het deeg veerkrachtig aanvoelt, dan haal je het uit de oven.
  • Laat afkoelen op de bakplaat.
  • Voor de vanillefrosting doe je de dooiers, suiker, melk en vanillesuiker in een steelpannetje. Gaar dit op een middelmatig vuur onder constant roeren en zonder te koken.
  • Neem van het vuur en roer er de boter in blokjes onder.
  • Laat afkoelen in de koelkast. (Dek af door huishoudfolie op het mengsel zelf te leggen, zo komt er geen velletje op)
  • Eens de frosting volledig is afgekoeld, kan het zijn dat je ze nog even wat vaster moet opkloppen met behulp van de mixer.
  • Doe de frosting in een spuitzak.

  • Steek uit het ding dong deeg ringen uit van 4 cm doorsnede.
  • Spuit op de helft van de rondjes een goede laag frosting. Leg er een tweede rondje op.
  • Laat even opstijven in de koelkast zodat de frosting mooi stevig is als je ze straks in warme chocolade onderdompelt.
  • Smelt nu de chocolade in een kommetje.
  • Dompel nu (met behulp van een vork) de ding dongs een voor in de gesmolten chocolade. Door ze uit de chocolade te halen met een vork, kan de overtollige chocolade er gemakkelijker aflopen.
  • Leg de ding dongs op een plateau met bakpapier.
  • Laat opstijven in de koelkast. Na een minuut of tien zijn ze al klaar om te eten !
SMAKELIJK !!!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten