zaterdag 10 oktober 2015

Kattentongen

Na het maken van de truffels had ik een receptje nodig waar ik enkel eiwitten in nodig had en geen eidooiers. Zo kwam ik bij de kattentongen terecht. Ze zijn heel gemakkelijk te maken en je kan ze op het einde ook nog in gesmolten chocolade doppen als je dat wil.



Wat heb je nodig ?
  • 2 eiwitten
  • 120 g boter
  • 120 g kristalsuiker
  • 120 g bloem
Hoe maak je het ?
  • Warm de oven voor op 200 °C.
  • Doe een klein beetje suiker bij de eiwitten en klop ze op tot ze wit, schuimig en glanzend zijn.
  • Klop de boter (op kamertemperatuur of gesmolten) op met rest van de suiker. 
  • Doe de bloem bij het boter-suiker mengsel en roer goed door.
  • Roer de eiwitten voorzichtig onder het bekomen mengsel.
  • Doe het deeg in een spuitzak en spuit smalle reepjes op een bakplaat met bakpapier (het deeg loopt nog veel uit dus genoeg plaats tussen laten)
  • Bak in 10 min af in de voorverwarmde oven van 200 °C tot  wanneer ze goudbruin zijn. Dit kan wat korter of wat langer zijn dan 10 minuten.
SMAKELIJK !!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten