vrijdag 28 augustus 2015

Speculoosmousse

Een goed en gemakkelijk recept vinden van speculoosmousse die niet te zoet is, is niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk heb ik dit gevonden op de site van Lotus Bakeries zelf. Normaal gezien pas ik altijd wel wat dingen aan, maar dit recept was super zoals ik het gevonden had ! Het is heel snel klaar en absoluut niet moeilijk ! Het was zelfs zo super dat het op was voor er foto's van konden getrokken worden ! Daarom hier de foto die op de site van Lotus Bakeries staat.



Wat heb je nodig voor 6 grote porties ?
  • 2 eiwitten
  • 100 g suiker
  • 125 g speculoos (koekjes of crumble)
  • 500 ml room (30 % of meer)
Hoe maak je het ?
  • Hak de speculoos fijn indien je koekjes gebruikt.
  • Doe de room en de speculoos in een kom.
  • Laat enkele minuten staan opdat de speculoos zacht kan worden.
  • Klop de eiwitten op. 
  • Doe er de suiker beetje bij beetje bij als het eiwit stijf is. Klop telkens goed door.
  • Klop het room-speculoosmengsel stijf op.
  • Doe de twee opgeklopte mengsels bij elkaar en roer voorzichtig door.
  • Doe in kommetjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
SMAKELIJK !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten