Heel wat recepten in de dessertwereld maken gebruik van banketbakkersroom. Onderstaand een lekker en gemakkelijk recept.
Wat heb je nodig ?
- 1 liter melk
- 8 eidooiers
- 100 g suiker
- 100 g vanillesuiker
- 200 g bloem/puddingpoeder/maïzena
Hoe maak je het ?
- Klop de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker wit schuimig en voeg het puddingpoeder toe.
- Klop nog eens goed door.
- Breng de melk voorzichtig aan de kook.
- Neem van het vuur en giet bij het eiermengsel.
- Meng goed en giet het mengsel terug in de warme pan.
- Zet op een laag vuurtje.
- Laat de crème even doorkoken tot de gewenste consistentie is bereikt.
- Neem van het vuur en laat afkoelen onder plastic huishoudfolie. (zo komt er geen vel op de banketbakkersroom)
SMAKELIJK !!!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten