Chocolade brownies maar met een andere toets en een glazuur van witte chocolade.
Wat heb je nodig voor de brownies (ongeveer 15 stuks) ?
Wat heb je nodig voor de brownies (ongeveer 15 stuks) ?
- 250 g zachte boter
- 210 g zelfrijzende bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl cacaopoeder
- 225 g fijne kristalsuiker
- 4 eieren, licht losgeklopt
- 3 el afgekoelde koffie
Wat heb je nodig voor het glazuur ?
- 115 g witte chocolade, in stukjes
- 60 g zachte boter
- 3 el melk
- 170 g bloemsuiker
Hoe maak je het ?
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een ondiep rechthoekig bakblik van 28 x 18 cm in.
- Zeef de zelfrijzende bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder boven een kom en voeg de boter, suiker, eieren en koffie toe.
- Klop alles tot een glad beslag, schep het in het bakblik en strijk de bovenkant glad.
- Bak de cake in 35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat hem 10 minuten afkoelen in het blik en stort hem dan uit op een taartrooster zodat hij volledig kan afkoelen.
- Smelt voor het glazuur de witte chocolade met de boter en de melk op een laag vuur.
- Haal de pan van het vuur en zeef de bloemsuiker erboven.
- Klop het glazuur glad en bestrijk de cake ermee.
- Strooi wat gezeefde cacao erboven en snijd in stukken.
SMAKELIJK !!!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten